Dulce de leche tarifi



Arjantin mutfağının en tipik lezzetlerinden biridir: dulce de leche veya pişmiş süt. Pastalar, kekler veya tatlılar için bir üs olarak hizmet vermektedir.

Dulce de leche tarifi

Dulce de Seo hizmeti  tarifi 1 Kökeni
2 Dulce de leche nedir?
Dulce de leche 3 tarifi
4 Yoğunlaştırılmış süt ile dulce de leche yapma
Dulce de leche tarifinin kökeni
Birçok yemek ve tatlı olarak dulce de leche'nin kökeni çok tartışmalı, dünyanın farklı ülkeleri bu tatlıların "mucitleri" olduğuna inanıyor,

Aksi halde, Arjantinliler dulce de leche reçetesinin babalarını da düşünürler ve Museo Histórico Argentino'da saklanan bir el yazısına göre, saf şansla ilk dulce de leche pişirildiğinde 1829'a geri döndüler. . Efsaneye göre, bu şekere sebep olan bir eş yapmak için şeker sütü ısıtılmış bir aşçı kargaşası vardı.



Görünüşe göre bu krem, Juan Manuel de Rosas ve Juan Lavalle (o zamana kadar düşman politikacılar) arasındaki barışı, aşçı tarafından "şımartılmış" ilk tarifi sunarak ikincisine sundu.

Dulce de leche nedir?
Sütün ısının karamelizasyonudır. İncenin sütünden hafif kahverengi bir macun, dokuda kremsi ve elbaroa olur.

Bu incelik, alfajores, krep veya gofretler için mükemmel bir dolgu maddesidir ancak keklere, keklere, torrijalara veya keklere de eklenebilir.

Ayrıca, sorbets, smoothies, dondurma ve kokteyl aperitifleri hazırlarlar. Ve unutmayın ki evde de kolayca yapabilirsiniz krep temel bileşenidir.

Dulce de leche tarifi
Dulce de leche tarifi evde yapmak çok kolaydır. Sadece metal bir tencere, biraz zamana ve süt ve şekere ihtiyacınız var.

4 kişilik Malzemeler:

Bir litre inek sütü Başka bir tür (sebze veya hayvan) kullanılıyorsa, lezzet çok değişir.
250 gram şeker.
Bir tutam vanilya tozu.
Bir fare kıvamını vermek için bir tutam sodyum bikarbonat.
Dulce de leche tarifi hazırlanması:

Homojen bir sıvı elde edene Kurumsal Seo   tüm malzemeleri karıştırın.
Onu ateşe veriyoruz ve sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayacak ve "yükseldiğinde" tencereden çıkmayacağına dikkat etmeliyiz.
Dokuya çok dikkat etmeli ve yapışmamalı ya da karamelize edilmemelidir çünkü şekere dikkat etmeliyiz.
Süt yükseldiğinde, sıcaklığı düşürmeli ve 15 dakika boyunca durmadan karıştırmalısınız. Karışımın nasıl kalınlaştığını ve kremsi bir köpük haline geleceğini göreceğiz.
Açık kahverengi, düzgün ve tutarlı bir apasta almalıyız.
Yoğunlaştırılmış süt ile dulce de leche yapın
Yoğunlaştırılmış süt ile dulce de leche için reçete oldukça basit olmasına rağmen, zaman yönetimi söz konusu olduğunda belirli bir komplikasyon var. Hile, karışım yükseldikten sonra ateşin yoğunluğunu azaltmak ve doğru kıvamı elde edene kadar karıştırma işlemini bırakmamaktır.

Ayrıca dulce de leche'yi daha hızlı bir şekilde yapabilirsiniz, sadece bir bain-marie'deki yoğunlaştırılmış süt kutularını pişirerek. Sadece kabı tamamen suya batırmanız ve yaklaşık 15 veya 20 dakika boyunca kaynatmasına izin vermeniz gerekir (konserve yiyeceklerin ağırlığına bağlı olarak). Seo uzmanı yöntemle, zengin veya kremsi değildir, sonuçta bıçakla zarlarla kesilebilen yumuşak bir şeker türüdür.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alfa-Laktalbumin Nedir?

Duodenal Papilla Nedir?

Carpometacarpal Eklemler Nelerdir?