Dulce de leche tarifi
Arjantin mutfağının en tipik
lezzetlerinden biridir: dulce de leche veya pişmiş süt. Pastalar, kekler veya
tatlılar için bir üs olarak hizmet vermektedir.
Dulce de leche tarifi
Dulce de Seo hizmeti tarifi 1 Kökeni
2 Dulce de leche nedir?
Dulce de leche 3 tarifi
4 Yoğunlaştırılmış süt ile
dulce de leche yapma
Dulce de leche tarifinin
kökeni
Birçok yemek ve tatlı olarak
dulce de leche'nin kökeni çok tartışmalı, dünyanın farklı ülkeleri bu
tatlıların "mucitleri" olduğuna inanıyor,
Aksi halde, Arjantinliler
dulce de leche reçetesinin babalarını da düşünürler ve Museo Histórico
Argentino'da saklanan bir el yazısına göre, saf şansla ilk dulce de leche
pişirildiğinde 1829'a geri döndüler. . Efsaneye göre, bu şekere sebep olan bir
eş yapmak için şeker sütü ısıtılmış bir aşçı kargaşası vardı.
Görünüşe göre bu krem, Juan
Manuel de Rosas ve Juan Lavalle (o zamana kadar düşman politikacılar)
arasındaki barışı, aşçı tarafından "şımartılmış" ilk tarifi sunarak
ikincisine sundu.
Dulce de leche nedir?
Sütün ısının
karamelizasyonudır. İncenin sütünden hafif kahverengi bir macun, dokuda kremsi
ve elbaroa olur.
Bu incelik, alfajores, krep
veya gofretler için mükemmel bir dolgu maddesidir ancak keklere, keklere,
torrijalara veya keklere de eklenebilir.
Ayrıca, sorbets, smoothies,
dondurma ve kokteyl aperitifleri hazırlarlar. Ve unutmayın ki evde de kolayca
yapabilirsiniz krep temel bileşenidir.
Dulce de leche tarifi
Dulce de leche tarifi evde
yapmak çok kolaydır. Sadece metal bir tencere, biraz zamana ve süt ve şekere
ihtiyacınız var.
4 kişilik Malzemeler:
Bir litre inek sütü Başka bir
tür (sebze veya hayvan) kullanılıyorsa, lezzet çok değişir.
250 gram şeker.
Bir tutam vanilya tozu.
Bir fare kıvamını vermek için
bir tutam sodyum bikarbonat.
Dulce de leche tarifi
hazırlanması:
Homojen bir sıvı elde edene Kurumsal Seo
tüm malzemeleri karıştırın.
Onu ateşe veriyoruz ve
sürekli karıştırıyoruz. Kaynamaya başlayacak ve "yükseldiğinde"
tencereden çıkmayacağına dikkat etmeliyiz.
Dokuya çok dikkat etmeli ve
yapışmamalı ya da karamelize edilmemelidir çünkü şekere dikkat etmeliyiz.
Süt yükseldiğinde, sıcaklığı
düşürmeli ve 15 dakika boyunca durmadan karıştırmalısınız. Karışımın nasıl
kalınlaştığını ve kremsi bir köpük haline geleceğini göreceğiz.
Açık kahverengi, düzgün ve
tutarlı bir apasta almalıyız.
Yoğunlaştırılmış süt ile
dulce de leche yapın
Yoğunlaştırılmış süt ile
dulce de leche için reçete oldukça basit olmasına rağmen, zaman yönetimi söz
konusu olduğunda belirli bir komplikasyon var. Hile, karışım yükseldikten sonra
ateşin yoğunluğunu azaltmak ve doğru kıvamı elde edene kadar karıştırma
işlemini bırakmamaktır.
Ayrıca dulce de leche'yi daha
hızlı bir şekilde yapabilirsiniz, sadece bir bain-marie'deki yoğunlaştırılmış
süt kutularını pişirerek. Sadece kabı tamamen suya batırmanız ve yaklaşık 15
veya 20 dakika boyunca kaynatmasına izin vermeniz gerekir (konserve
yiyeceklerin ağırlığına bağlı olarak). Seo uzmanı
yöntemle, zengin veya kremsi değildir, sonuçta bıçakla zarlarla kesilebilen
yumuşak bir şeker türüdür.
Yorumlar
Yorum Gönder