Enzimlerin Vücuttaki Rolü Nedir?



Enzimler , vücutta belirli moleküller üzerinde - substratlar olarak - hareket eden, metabolik reaksiyonların ve değişikliklerin oranını arttıran özel proteinlerdir. İnsülin ve glukagon gibi hormonların doğru işleyişine katkıda bulunmanın yanı sıra, sindirim ve metabolizma gibi farklı görevlerle ilişkili farklı  Seo hizmeti vardır . Birçok enzim , bu besin maddelerinin uygun emilimine ve asimilasyonuna yardımcı olan gıda moleküllerini ve laktoz ve protein gibi bileşikleri parçalamaya yardımcı olur . Bu sindirim enzimleri vücut yaşlandıkça azalır, ancak uygun takviye ve diyet araçları ile artırılabilir.
Vücuttaki enzimlerin, hücresel düzeyde meydana gelen her şeyin metabolizmasından, parçalanmasından ve birikmesinden sorumlu olduğu sıklıkla belirtilmektedir. Vücutta iki ana enzim türü vardır: metabolik enzimler ve sindirim enzimleri. Bu protein partikülleri, istenen bir sonucu veya değişikliği ortaya çıkarmak için bir hücre üzerinde belirli bir bölge üzerinde hareket eder. Bu enzimlerin bazıları, hücreler arasındaki enerji alışverişini  Kurumsal Seo, diğerleri enerji olarak kullanılacak yağ ve şekeri parçalamaya yardımcı olur.
Vücutta yaygın olarak tartışılan enzimlerin çoğu, protein, karbonhidratlar ve yağ dahil olmak üzere belirli makrobesinlerin sindirimini içerir. Bir kişi, ana kalorinin, balık veya et gibi proteinden geldiği bir besin parçasını tüketirse, o zaman proteaz olarak bilinen bir enzim , proteinin daha basit moleküllere ayrılmasına yardımcı olur. Bu daha basit biçimler, vücut için bir enerji kaynağı olarak kullanılabilen amino asitler olarak adlandırılır. Vücuttaki enzimler proteini sindirmek için yeterli değilse, besinlerin yanlış sindirimi ve asimilasyonu gerçekleşir.
Laktaz , süt ve diğer süt ürünlerinde bulunan laktozu veya şekeri parçalamaya yardımcı olan bir enzim örneğidir. Laktoza toleranssız olanlar normal olarak vücuttaki laktaz enzimlerini kaçırırlar. Amilaz , tahıllarda, sebzelerde ve bazı meyvelerde bulunanlar dahil olmak üzere çoğu nişasta  Seo uzmanı sindiren enzimin adıdır. Yağların sindiriminden sorumlu ana enzim lipazdır ve bu yağların yağ asitlerine ayrılmasına yardımcı olur. Bu yağ asitleri aynı zamanda bir enerji kaynağı olarak ve iltihaplanmanın düzenlenmesi ve DNA üzerine etki etmek gibi çeşitli fizyolojik işlevler için kullanılır .

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alfa-Laktalbumin Nedir?

Duodenal Papilla Nedir?

Carpometacarpal Eklemler Nelerdir?