Enzimlerin Vücuttaki Rolü Nedir?
Enzimler , vücutta belirli
moleküller üzerinde - substratlar olarak - hareket eden, metabolik
reaksiyonların ve değişikliklerin oranını arttıran özel proteinlerdir. İnsülin
ve glukagon gibi hormonların doğru işleyişine katkıda bulunmanın yanı sıra,
sindirim ve metabolizma gibi farklı görevlerle ilişkili farklı Seo
hizmeti vardır . Birçok enzim
, bu besin maddelerinin uygun emilimine ve asimilasyonuna yardımcı olan gıda
moleküllerini ve laktoz ve protein gibi bileşikleri parçalamaya yardımcı olur .
Bu sindirim enzimleri vücut yaşlandıkça azalır, ancak uygun takviye ve diyet
araçları ile artırılabilir.
Vücuttaki enzimlerin,
hücresel düzeyde meydana gelen her şeyin metabolizmasından, parçalanmasından ve
birikmesinden sorumlu olduğu sıklıkla belirtilmektedir. Vücutta iki ana enzim
türü vardır: metabolik enzimler ve sindirim enzimleri. Bu protein partikülleri,
istenen bir sonucu veya değişikliği ortaya çıkarmak için bir hücre üzerinde
belirli bir bölge üzerinde hareket eder. Bu enzimlerin bazıları, hücreler
arasındaki enerji alışverişini Kurumsal Seo, diğerleri enerji olarak kullanılacak yağ ve şekeri
parçalamaya yardımcı olur.
Vücutta yaygın olarak
tartışılan enzimlerin çoğu, protein, karbonhidratlar ve yağ dahil olmak üzere
belirli makrobesinlerin sindirimini içerir. Bir kişi, ana kalorinin, balık veya et gibi proteinden geldiği bir besin
parçasını tüketirse, o zaman proteaz olarak bilinen bir enzim , proteinin daha
basit moleküllere ayrılmasına yardımcı olur. Bu daha basit biçimler, vücut
için bir enerji kaynağı olarak kullanılabilen amino asitler olarak
adlandırılır. Vücuttaki enzimler proteini sindirmek için yeterli değilse,
besinlerin yanlış sindirimi ve asimilasyonu gerçekleşir.
Laktaz , süt ve diğer süt
ürünlerinde bulunan laktozu veya şekeri parçalamaya yardımcı olan bir enzim
örneğidir. Laktoza toleranssız olanlar normal olarak vücuttaki laktaz
enzimlerini kaçırırlar. Amilaz , tahıllarda, sebzelerde ve bazı meyvelerde
bulunanlar dahil olmak üzere çoğu nişasta Seo uzmanı sindiren enzimin adıdır. Yağların sindiriminden sorumlu
ana enzim lipazdır ve bu yağların yağ asitlerine ayrılmasına yardımcı olur. Bu
yağ asitleri aynı zamanda bir enerji kaynağı olarak ve iltihaplanmanın
düzenlenmesi ve DNA üzerine etki etmek gibi çeşitli fizyolojik işlevler için
kullanılır .
Yorumlar
Yorum Gönder