EPA ve DHA, iki temel Omega 3
Son zamanlarda Omega 3 EPA ve
DHA yağ asitlerini her yerde duyuyoruz, böylece ne olduklarını, işlevlerini ve
nasıl elde Seo hizmeti açıklayacağız.
EPA ve DHA, iki temel Omega 3
1 EPA ve DHA nedir?
2 Bu yağ asitlerine hangi
gıdalar katkıda bulunur?
EPA ve DHA'nın 3
Fonksiyonları
4 Omega 3'teki uygun alım
değeri nedir?
5 Desteğiniz gerekli mi? Ne
kadar yemeli?
6 Ne tür takviyeler bulunur
ve hangisi en uygunudur?
7 Etiketlemede omega 3 içeren
ürünler
8 Diyete nasıl sokulur?
EPA ve DHA nedir?
EPA (eikosapentaenoik asit)
ve DHA (dokosaheksaenoik asit), alfa linolenik asitten (ALA) gelen omega-3
serisinin iki çoklu doymamış esansiyel yağ asididir. Yaşam için gerekli
olmasına rağmen, organizmamız bunları sentezleyemez ve harici bir kaynağa
ihtiyaç duyar.
Bu yağ asitlerine hangi
gıdalar katkıda bulunur?
EPA, balık yağı ve DHA'da
mavi balıklarda bulunabilir (ağır metallerle özel dikkat gösterilmeli, kıyı ve
küçük alanlar seçilmelidir). Hem (iki kez, omega-3 içeren balık daha keten
tohumu yağı Kurumsal Seo yapraklı
sebzeler keten tohumu veya Chia, fındık, mısır, soya, susam, ayçiçeği veya
balkabağı, kolza tohumu yağı veya keten mevcut olan yeşil, tahıl ve deniz
yosunu. Her iki omegas da anne sütünde doğal olarak bulunur.
EPA ve DHA'nın fonksiyonları
Omega-3'ler hücre
duvarlarının bir parçasıdır. Bu dokuların düzenleyici aktivitesi olan ve
trombosit agregasyon sorumlu tromboksanları içine alan prostaglandinlerin ön
olarak çalışan diğer doymamış yağlı asitlerin sentezi için kullanışlıdır; ve
enflamatuar süreçlerde ve alerjik yanıtta hareket eden lökotrienler.
Dolaşım
sistemi ve beyin düzgün çalışması için EPA gereklidir ve DHA, sinir sistemini
ve retinayı korur, fetüsün doğru gelişimi için önemlidir.
Her ikisi de bağışıklık
sistemi, vazodilatasyon ve vazokonstrüksiyon, kan pıhtılaşması ve enflamatuar
süreçler için önemlidir.
Kardiyovasküler ve cilt
hastalıklarını önler ve akciğer ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir. Bu
nedenle özellikle çocuklar ve hamile kadınlar için hem omega-3 tüketmek
önemlidir.
Omega 3'teki uygun alım
değeri nedir?
Diyet lipidlerin katkı
omega-3 ve omega-6 dahil olmak üzere,% 5-10, PUFA olmalıdır% 30-35,
aşmamalıdır.
Omega-6'nın miktarı omega-3'ü
enzimatik yeterliliğinden dolayı aşırı aşmamalıdır.
İkisi arasındaki ilişki
uzlaşmaz değil, Seo uzmanı doğru şeyin omega-6'nın iki katı olduğuna
inanılmaktadır.
gerektiğinde gerekirse bu hem
omega-3 kaynağı garanti zaman, vücut EPA ve yeniden dönüşüm DHA
sentezleyebilir, dikkat edin.
Eklemeniz gerekli mi? Ne
kadar yemeli?
Tamamlama, diyetin yeterince sağlanmadığı
bir gıda takviyesinin yüksek dozlarını almayı içerir.
Ekler hayatımızın belirli
zamanlarında gereklidir, ancak molalar almayı hatırlarsanız, uzun süre
alınmamalıdır. Bu geçerli:
Gebe kadınlarda fetüste
omega-3 tedarikini sağlamak ve annenin eksikliklerden muzdarip olmasını
sağlamak. DHA'nın katkısı düşükse, anne konsantrasyon ve hafıza problemleri
yaşar ve postpartum depresyona yakalanır. Antikoagülan etkisi nedeniyle
doğumdan 15 gün önce DHA'yı desteklemeyi bırakmak önemlidir.
Bebeklerde anne sütü ile
DHA'nın katkısı (4-6 aya kadar üretilemez), hiçbir bebek maması bileşimi içinde
DHA bulunmaz.
Öğrenci aşamasında olan ve
beyin ve görme geliştiren çocuklarda.
Hangi tür takviyeler bulunur
ve hangisi en uygunudur?
Piyasada bulunan çoğu omega-3
takviyesi hem EPA hem de DHA içerir. Giriş, ekte bulunan miktarlara bağlıdır,
ancak genellikle yemeklerden önce veya bir gün önce bir ila üç porsiyondan
oluşurlar.
Kapsüllerde takviye
çeşitleri:
Keten tohumu yağı.
Saf balık yağı
Daha fazla güç ile balık yağı
(almak için daha az kapsül)
Morina karaciğeri yağı.
Etiketlemede omega 3 içeren
ürünler
Omega-3'ü süt ürünleri,
yumurtalar, yağlar, kurabiyeler, meyve suları gibi ürünlerde bulabiliriz ...
ama sadece az miktarda omega-3 ile zenginleştirilmiş gıdalar yiyerek değil,
ihtiyaçlarımız karşılanır. Vakaların büyük çoğunluğunda, doğal bir omega-3
kaynağı almak her zaman en iyisidir.
EPA veya DHA içermeyen
ürünlerle, ancak sadece alfa linolenik asitle dikkat edilmelidir.
Diyette nasıl tanıtılır
Omega-3 (EPA ve DHA)
Haftada 2 porsiyon mavi balık
Alfa linolenik asit
1 yemek kaşığı keten tohumu
veya chia bir gün.
Her gün 1 küçük kaşığı keten
yağı.
Omega-6
Bir avuç dolusu ayçiçeği
çekirdeği.
Günde 2 büyük fındık.
Susam tohumlarının günde 1
çorba kaşığı.
Yorumlar
Yorum Gönder