EPA ve DHA, iki temel Omega 3



Son zamanlarda Omega 3 EPA ve DHA yağ asitlerini her yerde duyuyoruz, böylece ne olduklarını, işlevlerini ve nasıl elde  Seo hizmeti açıklayacağız.

EPA ve DHA, iki temel Omega 3
1 EPA ve DHA nedir?
2 Bu yağ asitlerine hangi gıdalar katkıda bulunur?
EPA ve DHA'nın 3 Fonksiyonları
4 Omega 3'teki uygun alım değeri nedir?
5 Desteğiniz gerekli mi? Ne kadar yemeli?
6 Ne tür takviyeler bulunur ve hangisi en uygunudur?
7 Etiketlemede omega 3 içeren ürünler
8 Diyete nasıl sokulur?
EPA ve DHA nedir?
EPA (eikosapentaenoik asit) ve DHA (dokosaheksaenoik asit), alfa linolenik asitten (ALA) gelen omega-3 serisinin iki çoklu doymamış esansiyel yağ asididir. Yaşam için gerekli olmasına rağmen, organizmamız bunları sentezleyemez ve harici bir kaynağa ihtiyaç duyar.

Bu yağ asitlerine hangi gıdalar katkıda bulunur?
EPA, balık yağı ve DHA'da mavi balıklarda bulunabilir (ağır metallerle özel dikkat gösterilmeli, kıyı ve küçük alanlar seçilmelidir). Hem (iki kez, omega-3 içeren balık daha keten tohumu yağı Kurumsal Seo yapraklı sebzeler keten tohumu veya Chia, fındık, mısır, soya, susam, ayçiçeği veya balkabağı, kolza tohumu yağı veya keten mevcut olan yeşil, tahıl ve deniz yosunu. Her iki omegas da anne sütünde doğal olarak bulunur.



EPA ve DHA'nın fonksiyonları
Omega-3'ler hücre duvarlarının bir parçasıdır. Bu dokuların düzenleyici aktivitesi olan ve trombosit agregasyon sorumlu tromboksanları içine alan prostaglandinlerin ön olarak çalışan diğer doymamış yağlı asitlerin sentezi için kullanışlıdır; ve enflamatuar süreçlerde ve alerjik yanıtta hareket eden lökotrienler.

Dolaşım sistemi ve beyin düzgün çalışması için EPA gereklidir ve DHA, sinir sistemini ve retinayı korur, fetüsün doğru gelişimi için önemlidir.

Her ikisi de bağışıklık sistemi, vazodilatasyon ve vazokonstrüksiyon, kan pıhtılaşması ve enflamatuar süreçler için önemlidir.

Kardiyovasküler ve cilt hastalıklarını önler ve akciğer ve böbrek fonksiyonlarını iyileştirir. Bu nedenle özellikle çocuklar ve hamile kadınlar için hem omega-3 tüketmek önemlidir.

Omega 3'teki uygun alım değeri nedir?
Diyet lipidlerin katkı omega-3 ve omega-6 dahil olmak üzere,% 5-10, PUFA olmalıdır% 30-35, aşmamalıdır.

Omega-6'nın miktarı omega-3'ü enzimatik yeterliliğinden dolayı aşırı aşmamalıdır.

İkisi arasındaki ilişki uzlaşmaz değil, Seo uzmanı doğru şeyin omega-6'nın iki katı olduğuna inanılmaktadır.

gerektiğinde gerekirse bu hem omega-3 kaynağı garanti zaman, vücut EPA ve yeniden dönüşüm DHA sentezleyebilir, dikkat edin.

Eklemeniz gerekli mi? Ne kadar yemeli?
Tamamlama, diyetin yeterince sağlanmadığı bir gıda takviyesinin yüksek dozlarını almayı içerir.

Ekler hayatımızın belirli zamanlarında gereklidir, ancak molalar almayı hatırlarsanız, uzun süre alınmamalıdır. Bu geçerli:

Gebe kadınlarda fetüste omega-3 tedarikini sağlamak ve annenin eksikliklerden muzdarip olmasını sağlamak. DHA'nın katkısı düşükse, anne konsantrasyon ve hafıza problemleri yaşar ve postpartum depresyona yakalanır. Antikoagülan etkisi nedeniyle doğumdan 15 gün önce DHA'yı desteklemeyi bırakmak önemlidir.
Bebeklerde anne sütü ile DHA'nın katkısı (4-6 aya kadar üretilemez), hiçbir bebek maması bileşimi içinde DHA bulunmaz.
Öğrenci aşamasında olan ve beyin ve görme geliştiren çocuklarda.
Hangi tür takviyeler bulunur ve hangisi en uygunudur?
Piyasada bulunan çoğu omega-3 takviyesi hem EPA hem de DHA içerir. Giriş, ekte bulunan miktarlara bağlıdır, ancak genellikle yemeklerden önce veya bir gün önce bir ila üç porsiyondan oluşurlar.

Kapsüllerde takviye çeşitleri:

Keten tohumu yağı.
Saf balık yağı
Daha fazla güç ile balık yağı (almak için daha az kapsül)
Morina karaciğeri yağı.
Etiketlemede omega 3 içeren ürünler
Omega-3'ü süt ürünleri, yumurtalar, yağlar, kurabiyeler, meyve suları gibi ürünlerde bulabiliriz ... ama sadece az miktarda omega-3 ile zenginleştirilmiş gıdalar yiyerek değil, ihtiyaçlarımız karşılanır. Vakaların büyük çoğunluğunda, doğal bir omega-3 kaynağı almak her zaman en iyisidir.

EPA veya DHA içermeyen ürünlerle, ancak sadece alfa linolenik asitle dikkat edilmelidir.

Diyette nasıl tanıtılır
Omega-3 (EPA ve DHA)

Haftada 2 porsiyon mavi balık
Alfa linolenik asit

1 yemek kaşığı keten tohumu veya chia bir gün.
Her gün 1 küçük kaşığı keten yağı.
Omega-6

Bir avuç dolusu ayçiçeği çekirdeği.
Günde 2 büyük fındık.
Susam tohumlarının günde 1 çorba kaşığı.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alfa-Laktalbumin Nedir?

Duodenal Papilla Nedir?

Carpometacarpal Eklemler Nelerdir?