Faydaları ve özellikleri
Bu yazıda, Andean dağlık
bölgelerinde yetiştirilen kinoaya benzeyen cañihua veya canihua, pesuoceral
özelliklerini bileceğiz.
Bu pseudoceral olarak da
bilinen Seo hizmeti,
kuimi, millmiy cañahua ve o cinchona benziyor, 3600 ve 4400 metre arasındaki
And dağlarında yetiştirilir. Bu noktada koşullar çok zor: UV radyasyonu çok
güçlü, mevsimsel kuraklık ve arada sırada donmalar var. Bu, bu hububatı çok
dayanıklı hale getirir, oksidasyon ve diğer savunma yöntemlerine karşı büyük
miktarda direnç geliştirir.
Geleneksel mahsul olan kinoa
mahsullerinde ikincil ve spontane bir şekilde büyür. Bu nedenle, çok az dikkat
gerektirir. Gübreleme veya sulama talep etmez ve hatta israf edilen topraklarda
bile büyüyebilir.
Sorun şu ki, hububatın
kendisini toplamak zor ve çok az fayda sağlıyor, dolayısıyla kullanımının
azalması.
Genellikle pazarlama için
quinoa gibi diğer unlarla karıştırılır.
Beslenme bileşimi
Cañihua (özellikle lisin,
temel amino asitler içeriği yüksek olan)% 15 ve% 18 protein arasında% 65
karbonhidrat bileşime sahiptir ve yağ,% 6 ila 8 arasında bunu bir kılan ideal
bitkisel protein kaynağıdır.
B grubu (B1, B2, vb.),
Magnezyum, E vitamini (çok antioksidan), fosfor, kalsiyum, demir vb. Birçok
vitamin içerir.
Ayrıca cañihua'nın miktarı ve
antioksidan potansiyeli çok yüksektir. Flavonoidler ve diğer fenolik bileşikler
gibi maddeler, hemen hemen tüm diğer tahıl ve psödokerleri geçerek çok
bulunurlar.
İçerdiği quercetin miktarı,
diğer benzer ürünlere kıyasla önemli ölçüde yüksektir. Bu, mikrobiyota ve Kurumsal Seo duvarının restorasyonu
için çok önemlidir, ayrıca alerjilerin birçok problemini de giderir.
Ayrıca gluten içermez.
Sağlıkla ilgili fayda ve
faydalar
Peru Ulusal Sağlık Enstitüsü
(INS), birçok özelliği ve faydası için Quinoa veya cañihua gibi Andean
tahıllarının tüketimini teşvik etmektedir:
Cañihua'nın
özellikleri, yaşlılar ve çocuklar için mükemmel bir alternatif oluşturuyor.
Proteinler, karbonhidratlar
ve lipitlerin yüzdesi salatalarda, kaynamakta, çorbalarda ve hatta alkolsüz
içeceklerde tüketmek ve sağlığınıza yardımcı olmak için çok uygundur.
Cañihua, antitümör,
antibakteriyel, antifungal ve antiparazitik özellikleri genel olarak veren
kepek kısmında bir antioksidan madde içerir .
Cañihua'nın özellikleri
arasında yoğun yaşamımızın zararlı etkilerini muhafaza etmemize yardımcı olan
yüksek antioksidan içeriği bulunmaktadır.
Gluten (bağırsak duvarları
için çok zararlı) ve büyük miktarda quercetin sahip değilken, cañihua bağırsak
sağlığını ve sindirimlerimizi düzeltmeye yardımcı olur.
Ayrıca çölyak ve gluten
intoleransı için iyi bir besindir.
Canihua mutfakta
Bu ipuçları, havranın tüm
avantajlarından ve özelliklerinden yararlanmamıza yardımcı olacaktır:
Ekmek, çörekler, kekler ve
süslemek için aynı tohum ile kullanılabilir.
Ayrıca bir içecek şeklinde,
tarçın ve Seo uzmanı
gibi başka bir baharatla kaynatılarak da kullanılır. Hazırlandıktan sonra
endurzarla bal ekleyebilirsiniz.
Buna ek olarak, bir eş olarak
pirinçmiş gibi hazırlayabiliriz.
Sonuç
Cañihua, Avrupa'da yaygın
olarak kullanılmamasına rağmen, çok sayıda preparatta kullanılabilir, Güney
Amerika popülasyonlarında kullanılmaya başlanmıştır.
Bunu bulursanız, bunları
hazırlığınızda kullanmak ve çok sayıda fayda ve özellikten yararlanmak iyi bir
fikir olacaktır.
Yorumlar
Yorum Gönder