Faydaları ve özellikleri



Bu yazıda, Andean dağlık bölgelerinde yetiştirilen kinoaya benzeyen cañihua veya canihua, pesuoceral özelliklerini bileceğiz.
Bu pseudoceral olarak da bilinen  Seo hizmeti, kuimi, millmiy cañahua ve o cinchona benziyor, 3600 ve 4400 metre arasındaki And dağlarında yetiştirilir. Bu noktada koşullar çok zor: UV radyasyonu çok güçlü, mevsimsel kuraklık ve arada sırada donmalar var. Bu, bu hububatı çok dayanıklı hale getirir, oksidasyon ve diğer savunma yöntemlerine karşı büyük miktarda direnç geliştirir.
Geleneksel mahsul olan kinoa mahsullerinde ikincil ve spontane bir şekilde büyür. Bu nedenle, çok az dikkat gerektirir. Gübreleme veya sulama talep etmez ve hatta israf edilen topraklarda bile büyüyebilir.
Sorun şu ki, hububatın kendisini toplamak zor ve çok az fayda sağlıyor, dolayısıyla kullanımının azalması.
Genellikle pazarlama için quinoa gibi diğer unlarla karıştırılır.
Beslenme bileşimi
Cañihua (özellikle lisin, temel amino asitler içeriği yüksek olan)% 15 ve% 18 protein arasında% 65 karbonhidrat bileşime sahiptir ve yağ,% 6 ila 8 arasında bunu bir kılan ideal bitkisel protein kaynağıdır.
B grubu (B1, B2, vb.), Magnezyum, E vitamini (çok antioksidan), fosfor, kalsiyum, demir vb. Birçok vitamin içerir.
Ayrıca cañihua'nın miktarı ve antioksidan potansiyeli çok yüksektir. Flavonoidler ve diğer fenolik bileşikler gibi maddeler, hemen hemen tüm diğer tahıl ve psödokerleri geçerek çok bulunurlar.
İçerdiği quercetin miktarı, diğer benzer ürünlere kıyasla önemli ölçüde yüksektir. Bu, mikrobiyota ve Kurumsal Seo duvarının restorasyonu için çok önemlidir, ayrıca alerjilerin birçok problemini de giderir.
Ayrıca gluten içermez.
Sağlıkla ilgili fayda ve faydalar
Peru Ulusal Sağlık Enstitüsü (INS), birçok özelliği ve faydası için Quinoa veya cañihua gibi Andean tahıllarının tüketimini teşvik etmektedir:

Cañihua'nın özellikleri, yaşlılar ve çocuklar için mükemmel bir alternatif oluşturuyor.
Proteinler, karbonhidratlar ve lipitlerin yüzdesi salatalarda, kaynamakta, çorbalarda ve hatta alkolsüz içeceklerde tüketmek ve sağlığınıza yardımcı olmak için çok uygundur.
Cañihua, antitümör, antibakteriyel, antifungal ve antiparazitik özellikleri genel olarak veren kepek kısmında bir antioksidan madde içerir .
Cañihua'nın özellikleri arasında yoğun yaşamımızın zararlı etkilerini muhafaza etmemize yardımcı olan yüksek antioksidan içeriği bulunmaktadır.
Gluten (bağırsak duvarları için çok zararlı) ve büyük miktarda quercetin sahip değilken, cañihua bağırsak sağlığını ve sindirimlerimizi düzeltmeye yardımcı olur.
Ayrıca çölyak ve gluten intoleransı için iyi bir besindir.
Canihua mutfakta
Bu ipuçları, havranın tüm avantajlarından ve özelliklerinden yararlanmamıza yardımcı olacaktır:

Ekmek, çörekler, kekler ve süslemek için aynı tohum ile kullanılabilir.
Ayrıca bir içecek şeklinde, tarçın ve Seo uzmanı gibi başka bir baharatla kaynatılarak da kullanılır. Hazırlandıktan sonra endurzarla bal ekleyebilirsiniz.
Buna ek olarak, bir eş olarak pirinçmiş gibi hazırlayabiliriz.
Sonuç
Cañihua, Avrupa'da yaygın olarak kullanılmamasına rağmen, çok sayıda preparatta kullanılabilir, Güney Amerika popülasyonlarında kullanılmaya başlanmıştır.
Bunu bulursanız, bunları hazırlığınızda kullanmak ve çok sayıda fayda ve özellikten yararlanmak iyi bir fikir olacaktır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Alfa-Laktalbumin Nedir?

Duodenal Papilla Nedir?

Carpometacarpal Eklemler Nelerdir?